Paloxen

Kachemakking

Voor mensen die zich afvragen wat een palox is: het is een afgekorte benaming voor een palletbox. Toch worden beide termen los van elkaar gebruikt en zelfs voor diverse doeleinden. Een palox wordt namelijk vaak gebruikt als het over het transporteren van goederen gaat en ook over de opslag van groente en fruit. Palletboxen zijn bruikbaar voor ontzettend veel producten aangezien ze erg stabiel zijn, hygiënisch en vloeistofdicht. De meeste paloxen worden gemaakt van kunststof, waardoor ze geschikt zijn voor het vervoeren van levensmiddelen. Ze zijn bestendig tegen chemicaliën van buitenaf en UV straling. Nog een voordeel is de mogelijkheid tot stapelen waardoor elke vorm van ruimte zeer nuttig besteed kan worden.

Paloxen in verschillende soorten en maten

Bedrijven zijn vaak op zoek naar economische manieren van opslaan en vervoeren. Door gebruik te maken van de juiste paloxen is het optimaliseren van het productieproces binnen handbereik. Afhankelijk van het soort product kies je voor een palox van een bepaald materiaal: hout of plastic. Waar plastic paloxen geschikt zijn voor het vervoer van bijvoorbeeld groente, fruit, maar ook vlees en overige levensmiddelen, zijn houten palletboxen geschikt voor overige producten. Een houten palletbox bestaat uit een onderkant in palletvorm, die makkelijk op te pikken is. Daaromheen is een houten frame gebouwd met bovenop eventueel een houten deksel om de box af te sluiten. Het voordeel van houten palletboxen is de eventuele inklapbaarheid.

Een plastic palox

Een plastic palox heeft veel extra voordelen als het gaat om het vervoeren van levensmiddelen. Vanwege de hygiëne die de boxen garanderen, is het veilig vervoeren van eetwaar geen probleem. De bakken zijn afwasbaar en gemakkelijk te desinfecteren. Het plastic waarvan paloxen gemaakt zijn, is vloeistofdicht. Zo ontstaan er geen lekkages tijdens het transport en worden anderen boxen niet bevochtigd door vocht van buitenaf. Ook de bescherming tegen chemische stoffen en UV stralen is ideaal. Zo worden levensmiddelen niet onderworpen aan veranderingen in de atmosfeer, hetgeen ze zou kunnen beschadigen. Plastic paloxen zijn gemakkelijk stapelbaar en hebben een onderkant die door heftrucks gemakkelijk geladen en gelost kan worden.

Door alle voordelen die paloxen je bedrijf te bieden hebben, is de aanschaf ervan altijd een vooruitgang. De productie wordt vereenvoudigd en versneld zodat je meer tijd en geld overhoudt voor andere zaken. Bovendien worden de producten goed beschermd getransporteerd naar hun plek van bestemming.